تاریخ انتشار : یکشنبه 24 اردیبهشت 1402 - 3:05
19 بازدید
کد خبر : 208310

چهارمحال و بختیاری قطب اول تولید ماهیان سردابی کشور

چهارمحال و بختیاری قطب اول تولید ماهیان سردابی کشور

محمد کریمی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: استان چهارمحال وبختیاری با آب و هوایی سرد و خشک و دارا بودن منابع آبی عظیم حدود ۱۰ درصد از منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده است که این شرایط آب و هوایی جهت تکثیر و پرورش ماهیان سردابی بخصوص ماهی قزل آلای رنگین

چهارمحال و بختیاری قطب اول تولید ماهیان سردابی کشور

محمد کریمی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: استان چهارمحال وبختیاری با آب و هوایی سرد و خشک و دارا بودن منابع آبی عظیم حدود ۱۰ درصد از منابع آبی کشور را به خود اختصاص داده است که این شرایط آب و هوایی جهت تکثیر و پرورش ماهیان سردابی بخصوص ماهی قزل آلای رنگین کمان  بسیار موثر است.

وی افزود: در استان چهارمحال و بختیاری ۴۰۰ مزرعه فعال پرورش ماهی وجود دارد که سالانه حدود ۲۵۰۰۰ تن ماهی قزل آلای رنگین کمان تولید می‌کنند.

کریمی با بیان اینکه ۴۰ مزرعه تکثیر و تولید بچه ماهی در استان فعال هستند گفت: در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیون قطعه ماهی تولید شد.

مدیر شیلات و آبزیان استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این استان در ۱۴ مرکز تولید ماهیان زینتی  موفق به تولید بیش از ۴۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی شده که با توجه به شرایط موجود در استان میتوان در آینده ای نه چندان دور چشم انداز روشنی برای توسعه این پتانسیل تعریف کرد.

وی تولید بالغ بر ۱۰۰ هزار قطعه زالوی طبی را یکی دیگر از پتانسیل های استان برشمرد و گفت: در حال حاضر ۲ پروانه تاسیس دیگر جهت تولید زالوی طبی صادر گردیده که در دست احداث می‌باشند.

کریمی خاطر نشان کرد:  ۶ کارخانه در زمینه فرآوری و بسته بندی ماهی قزل آلا در استان وجود دارد که ظرفیت بسته بندی و فرآوری آنها حدود ۱۵۰۰۰ تن در سال است که عمده محصولات آنها نیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: تعداد ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان در استان وجود دارد که ظرفیت تولید حدود ۳۴۰ هزار تن خوراک آبزیان در سال را دارد و در این زمینه نیز علاوه بر تامین خوراک مورد نیاز استان صادراتی به دیگر استان‌ها و همچنین خارج از کشور انجام می گیرد.

کریمی با اشاره به اینکه پرورش ماهی در قفس به عنوان یکی از پروژه های مهم در راستای اقتصاد مقاومتی است عنوان کرد: این امر منجر به تولید حدود ۱۷۰۰ تا ۲۰۰۰ تن ماهی به صورت میانگین در سال های مذکور شد.

مدیر شیلات و آبزیان استان چهارمحال و بختیاری تکمیل زیرساخت‌های مجتمع پرورش ماهی هلن (یاس سفید دره بید) در شهرستان کیار به ظرفیت اسمی ۳۵۰ تن در سال، تکمیل زیرساخت‌های مجتمع پرورش ماهی شمکس آباد شهرستان بروجن به ظرفیت حدود ۳۰۰ تن در سال (احداث شبکه برق)، تکمیل زیرساخت‌های مجتمع پرورش ماهی چم سوربازفت در شهرستان کوهرنگ به ظرفیت ۲۷۰ تن در سال، تکمیل زیرساخت‌های مجتمع پرورش ماهی افسرآباد در شهرستان کوهرنگ به ظرفیت حدود ۳۰۰ تن در سال و تکمیل مطالعات پرورش ماهی در قفس بر پایه پرورش ماهیان گرمابی را از پروژه های مهم در دست اجرا استان عنوان کرد.

به گزارش ایلنا  تولید ماهیان در استان سبب  اشتغالزایی مستقیم حدود ۲۵۰۰ نفر و غیر مستقیم ۵۰۰۰ نفر شده است.

انتهای پیام/منبع:ایلنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.